La oss hjelpe med din søknad

Ring oss på

404 56 333

eller

bli oppringt av en kundebehandler!
En kundebehandler kontakter deg vanligvis innen 10 minutter.

Sammenlign kredittkort med reiseforsikring – vi gir deg oversikten

Skal du ut å reise i sommer? Da kan det lønne seg å bruke et kredittkort med reiseforsikring. En reiseforsikring vil forsikre deg mot eventuelle uhell som for eksempel mistet bagasje, tyveri, sykdom, forsinkelser og avbestilling av reise

Her gir vi deg en oversikt over hvilke kredittkort med reiseforsikring og hvordan du bruker dem.

Hele eller deler av reisen må være betalt med kredittkortet

Merk at for å få forsikringen må hele eller deler av reisen være betalt med kredittkortet. Det inkluderer flybilletter og andre transportutgifter. Skal du eksempelvis på bilferie må du sørge for at minst halvparten av drivstoffutgiftene også betales med kredittkortet, hvis ikke gjelder ikke forsikringen. Noen tilbydere krever også at overnattingskostnader er betalt med kredittkortet.

Reisens lengde

Det vanlige er at reiseforsikringer gjelder opptil et visst antall dager, det mest vanlige er reiser på inntil 45, 60 eller 90 dager. Dette dekker de fleste «normale» ferieopphold, men skal du på en lengre reise bør du derfor sjekke hvilke vilkår som gjelder for ditt kort. Både Bank Norwegian kredittkort, Remember Card og Ya bank kredittkort dekker reiser opptil 90 dager. I vår artikkel «sammenlign av kredittkort med reiseforsikring» kan du se hvor lang reise som dekkes av de ulike kredittkortene.

Kredittkort gir reiseforsikring også for medreisende

Har du kredittkort som for eksempel Santander Gebyrfri, Remember eller Bank Norwegian vil også medreisende dekkes av reiseforsikringen, da først og fremst nærmeste familie. Noen kredittkortselskaper dekker også forsikring for andre medreisende, men reiser du med både venner og familie er det familien som ifølge kortselskapenes vilkår kommer i første rekke. Kredittkortenes reise- og avbestillingsforsikringer skiller seg dermed veldig positivt ut i forhold til tradisjonelle helårs reieforsikringer som kun dekker kortinnehaver.

Kredittkort med reiseforsikring – de beste bankene:

Her finner du en oversikt over kredittkort som inkluderer reiseforsikring:

Bank Norwegian

 • Inkludert reise- og avbestillingsforsikring
 • Dekning for inntil 3 medreisende
 • Reiseforsikringen gjelder for reiser opptil 90 dager
 • Leiebilforsikring
 • Andre fordeler: Inntil 20% cashpoint opptjening hos Norwegian, samt 1% cashpoints på alle varekjøp. 1 cashpoint = 1 krone.

Bestill kort

Ya Bank:

 • Gratis reiseforsikring med avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikringen gjelder for reiser opptil 60 dager
 • Leiebilforsikring
 • Andre fordeler: Gratis gjeldsulykkesforikring, inntil 50 dagers betalingsutsettelse, gratis gjeldsulykkeforsikring.

Bestill kort

Ikano bank

 • Reise og avbestillingsforsikring inkludert
 • Andre fordeler: ingen årsavgift eller etableringsgebyr og 1% fast rabatt på mat- og dagligvarer

Bestill kort

Remember kredittkort

 • Reiseforsikring for deg selv og inntil 3 medreisende
 • Avbestillingsforsikring inkludert
 • Forsikringene gjelder helt opp til alder 80 år

Bestill kort

Komplett bank

 • Reiseforsikring gjelder medforsikring husstand (ektefelle, barn) inntil 3 medreisende
 • Forsikringen omfatter reisegods, reisesyke, ulykkesforsikring, invaliditet og død, forsinket reisegods og behandlingsutgifter

Bestill kort

Innlegget inneholder reklame

Krav for å søke om forbrukslån og lån uten sikkerhet

Her tar vi en nærmere titt på noen av de viktigste kravene som stilles hvis du skal søke om forbrukslån og lån uten sikkerhet: MinimumsinntektAldersgrenseGjeld StatsborgerskapSøker kan ikke ha betalingsanmerkninger eller ha inkassosaker De fleste tilbydere av lån bruker automatiserte systemer for å behandle lånesøknader, noe som gjør at behandlingstiden går mye raskere enn før. Før du får innvilget lån blir det også foretatt en kredittsjekk, noe som også foregår automatisk. Krav om minimumsinntekt De fleste bankene vil automatisk avslå din lånesøknad om du ikke har en fast minimumsinntekt. Inntekter som regnes som fast er lønn, pensjon, inntekt som selvstendig næringsdrivende og ulike trygder. Hvor høy minimumsinntekt som kreves, varierer fra bank til bank. Barnetrygd, leieinntekt og renteinntekter er eksempler på inntekter som ikke regnes som fast inntekt. Aldersgrense for å søke om forbrukslån. Du kan ikke søke om forbrukslån eller lån uten sikkerhet om du er under 18 år. De fleste långivere opererer likevel med en høyere aldersgrense, oftest mellom 23 og 25 år. Gjeld og gjeldsgrad Om du har gjeld fra før, og hvilken type gjeld du har, vil være med å avgjøre om du får innvilget forbrukslån eller ikke. Har du høy gjeld i forhold til inntekt, vil det være vanskeligere å få tatt opp et nytt lån. Det er også særlig negativt om du har mye usikret gjeld fra før, som for eksempel kredittkortgjeld eller andre forbrukslån. Statsborgerskap og botid De fleste kredittinstitusjoner vil kreve norsk statsborgerskap eller en minimum botid i Norge. Det vil også stilles krav om at låntaker har hatt inntekt og betalt skatt til Norge i et visst antall år (normalt 3 år). Inkasso og betalingsanmerkninger Betalingsanmerkninger og pågående inkassosaker vil som regel gi automatisk avslag på søknad om nye lån. Alle betalingsanmerkninger registreres i et sentralt system som alle långivere har tilgang til. På den positive siden vil betalingsanmerkninger slettes med en gang du gjør opp for deg. Derfor bør du kvitte deg betalingsanmerkninger før du søker om nye lån.

Tips for mer økonomisk julehandel

Julehandel med kredittkort Det er praktisk å betale med kredittkort, og mange kredittkort gir gode rabatter på flere varer og tjenester. Eksempelvis gir Ikano visa deg 3% rabatt på elektronikk i november og 3% rabatt på matvarer i desember. Komplett visa gir deg gode rabatter på netthandel og mange kredittkort gir deg prisavslag på bensin og drivstoff. Rabatten trekkes rett fra kredittkortregningen din. Betaler du kredittkortregningen i tide, kan disse rabattene være gode å ta med seg, men om du utsetter betalingen vil det påløpe høy renter og gebyrer. Vær derfor forsiktig med bruk av kredittkort og sørg for at du har nok midlertil å betale regningene. Black Friday Black Friday, som i år var den 29.november, er tradisjonelt begynnelsen på julehandelen og mange utsalgssteder åpnes ofte så tidlig og tilbyr en rekke salgsvarer, ofte begrenset i antall eller tidsrom. Riktignok kan man gjøre mange kupp, men noen butikker skrur opp prisene FØR black Friday, slik at tilbudene ikke er så gode som de gir inntrykk av. Derfor kan det være lurt å følge med prisutviklingen på varene du ønsker å kjøpe ved å bruke verktøy som for eksempel prisjakt.no. Da vil du enkelt kunne finne ut om black Friday tilbudet er et kupp eller ikke. Og husk, om du kjøper ting du egentlig ikke trenger, sparer du ingen penger. Halv skatt i desember Redusert skattetrekk i desember gir lønnsmottakere litt mer å rutte med i julestria. Men husk at selv om du såkalt betaler kun halv skatt i desember, må du skatte litt mer i løpet av de andre månedene i året, slik at skatten blir mindre ved lønnsutbetalingen før sommeren og julen. Selv om det er lov å kose seg og bruke litt ekstra penger i desember og julen, kan det også være lurt å bruke noe av den ekstra lønnsutbetalingen til å betale ekstra ned på gjeld eller bygge seg opp en økonomisk buffer. Julegavetips Og til slutt et lite julegave tips. Synes du det er vanskelig å finne ideer til julegaver? De fleste har nok ting. Kjøp en opplevelse. Gå ut og spis en middag sammen i stedet for å kjøpe julegaver til hverandre. Det er mer sosialt, og bedre for miljøet 😉

I denne rekkefølgen bør du betale ned lånene dine

Disse lånene kan være ganske ulike når det gjelder betingelser og rentesatser. Eksempelvis kan renten på boliglån være 20 prosentpoeng lavere enn renten på kredittkortgjeld. Men i hvilken rekkefølge bør du betale ned lånene dine? Felles for de aller fleste som sitter med gjeld, og spesielt uten sikkerhet, er at de ønsker å bli kvitt den. Det kan imidlertid være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Rent økonomisk lønner det seg alltid å betale ned på det lånet med den høyeste renta først. Altså bør du normalt betale ned på dine lån i denne rekkefølgen: KredittkortgjeldForbrukslånBillånBoliglånStudielån Studielånet bør alltid betales sist, da studielån har en innebygget «forsikring» i tilfelle vanskelige økonomiske situasjoner som for eksempel arbeidsledighet. Skaff deg oversikt Men før du begynner å betale ned ekstra på lån, bør du skaffe deg en oversikt over økonomien din, altså hvor mange du skylder og hva du skylder til hver enkelt. En god begynnelse kan være å se over dine kontoutskrifter. Sjekk mulighetene for refinansiering Du bør også se på mulighetene for å samle og refinansiere lånene med høyest rente, for å få lavere rente og bedre betingelser på disse. Dette gjelder spesielt kredittkortgjeld, forbrukslån og andre dyre kreditter. Du bør sjekke om de dyreste lånene kan bakes inn i boliglånet, eller mulighetene for å erstatte dyr kredittkortgjeld med et billigere forbrukslån. Du kan lese mer om refinansiering av lån her: Hva er refinansiering Søk om avdragsfrihet på boliglånet Har du boliglån, kan det faktisk også lønne seg å søke om avdragsfrihet på dette lånet, for å betale ned på lån med langt høyere rente. Trenger du hjelp? Om du trenger hjelp til å få bedre oversikt over din økonomi og raskere bli kvitt gjelden din, kan du ta kontakt med oss i Finanstipset. Vi har dyktige rådgivere som kan hjelpe deg på veien til en enklere økonomisk hverdag. En samtale med oss er gratis og uforpliktende.