La oss hjelpe med din søknad

Ring oss på

404 56 333

eller

bli oppringt av en kundebehandler!
En kundebehandler kontakter deg vanligvis innen 10 minutter.

Sammenlign kredittkort med reiseforsikring – vi gir deg oversikten

Skal du ut å reise i sommer? Da kan det lønne seg å bruke et kredittkort med reiseforsikring. En reiseforsikring vil forsikre deg mot eventuelle uhell som for eksempel mistet bagasje, tyveri, sykdom, forsinkelser og avbestilling av reise

Her gir vi deg en oversikt over hvilke kredittkort med reiseforsikring og hvordan du bruker dem.

Hele eller deler av reisen må være betalt med kredittkortet

Merk at for å få forsikringen må hele eller deler av reisen være betalt med kredittkortet. Det inkluderer flybilletter og andre transportutgifter. Skal du eksempelvis på bilferie må du sørge for at minst halvparten av drivstoffutgiftene også betales med kredittkortet, hvis ikke gjelder ikke forsikringen. Noen tilbydere krever også at overnattingskostnader er betalt med kredittkortet.

Reisens lengde

Det vanlige er at reiseforsikringer gjelder opptil et visst antall dager, det mest vanlige er reiser på inntil 45, 60 eller 90 dager. Dette dekker de fleste «normale» ferieopphold, men skal du på en lengre reise bør du derfor sjekke hvilke vilkår som gjelder for ditt kort. Både Bank Norwegian kredittkort, Remember Card og Ya bank kredittkort dekker reiser opptil 90 dager. I vår artikkel «sammenlign av kredittkort med reiseforsikring» kan du se hvor lang reise som dekkes av de ulike kredittkortene.

Kredittkort gir reiseforsikring også for medreisende

Har du kredittkort som for eksempel Santander Gebyrfri, Remember eller Bank Norwegian vil også medreisende dekkes av reiseforsikringen, da først og fremst nærmeste familie. Noen kredittkortselskaper dekker også forsikring for andre medreisende, men reiser du med både venner og familie er det familien som ifølge kortselskapenes vilkår kommer i første rekke. Kredittkortenes reise- og avbestillingsforsikringer skiller seg dermed veldig positivt ut i forhold til tradisjonelle helårs reieforsikringer som kun dekker kortinnehaver.

Kredittkort med reiseforsikring – de beste bankene:

Her finner du en oversikt over kredittkort som inkluderer reiseforsikring:

Bank Norwegian

 • Inkludert reise- og avbestillingsforsikring
 • Dekning for inntil 3 medreisende
 • Reiseforsikringen gjelder for reiser opptil 90 dager
 • Leiebilforsikring
 • Andre fordeler: Inntil 20% cashpoint opptjening hos Norwegian, samt 1% cashpoints på alle varekjøp. 1 cashpoint = 1 krone.

Bestill kort

Ya Bank:

 • Gratis reiseforsikring med avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikringen gjelder for reiser opptil 60 dager
 • Leiebilforsikring
 • Andre fordeler: Gratis gjeldsulykkesforikring, inntil 50 dagers betalingsutsettelse, gratis gjeldsulykkeforsikring.

Bestill kort

Ikano bank

 • Reise og avbestillingsforsikring inkludert
 • Andre fordeler: ingen årsavgift eller etableringsgebyr og 1% fast rabatt på mat- og dagligvarer

Bestill kort

Remember kredittkort

 • Reiseforsikring for deg selv og inntil 3 medreisende
 • Avbestillingsforsikring inkludert
 • Forsikringene gjelder helt opp til alder 80 år

Bestill kort

Komplett bank

 • Reiseforsikring gjelder medforsikring husstand (ektefelle, barn) inntil 3 medreisende
 • Forsikringen omfatter reisegods, reisesyke, ulykkesforsikring, invaliditet og død, forsinket reisegods og behandlingsutgifter

Bestill kort

Innlegget inneholder reklame

Søke om refinansiering

Søke om refinansiering - det er enklere enn du tror. Vi kan hjelpe deg med både refinansiering av kredittkortgjeld, gi råd om hvordan du kan søke om refinansiering av boliglån og også hjelpe deg som trenger å refinansiere med betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker. Hva er refinansiering? Refinansiering betyr å erstatte ett eller flere dyre lån med et lån med lavere rente og bedre betingelser. Har du flere dyre smålån og kreditter vil du også spare penger på færre månedlige gebyrer om du samler disse til ett lån. Det finnes flere typer refinansiering: Refinansiering av kredittkortgjeld Her kan du søke om refinansiering av kredittkortgjeld.  Å refinansiere kredittkortgjeld er noe av det smarteste du kan gjøre for å redusere dine lånekostnader og få romsligere økonomi, da renten på kredittkortgjeld ofte er svært høy. Har du gjeld på flere kredittkort vil det også være kostnader og gebyrer forbundet med hver innbetaling, derfor vil det lønne seg å samle disse til ett lån. Eier du bolig, kan bake gjelden inn i boliglånet, også kalt refinansiering med pant i bolig. Dette vil være lønnsomt, da renten på boliglånet er langt lavere enn renten på kredittkortgjelden. Har du ikke mulighet til refinansiere med sikkerhet i bolig, kan du ta opp et nytt forbrukslån med lavere rente og betingelser og bake kredittkortgjelden inn i det nye lånet. Selv om forbrukslån har relativt høy rente, vil betingelsene og de månedlige lånekostnadene være lavere enn på kredittkortgjelden. Refinansiere forbrukslån I likhet med kredittkortgjeld kan du spare mye penger på å refinansiere dine forbrukslån. Søke om refinansiering - slik gjør du det Du fyller bare ut skjema "søke om refinansiering" så kommer en av våre rådgivere tilbake til deg innen kort tid. Du kan også ringe oss på telefon 404 56 33. Å sende inn en søknad om refinansiering er gratis og uforpliktende. Les også: Slik kan du bake inn forbrukslån i boliglån Lån med pant i bolig - ofte en god løsning Medlåntaker boliglån - øk sjansene dine på boligmarkedet Slik får du huslån med betalingsanmerkning

3 veier til lavere rente

Økte  lånekostnader vil utgjøre en større byrde for stadig flere framover, derfor er det nå viktigere enn noen gang å ta grep for å få lavere rente og bedre betingelser på dine lån. Vi viser deg hvordan: Skaff deg oversikt over økonomien din Det første du bør gjøre er å skaffe deg oversikt over din økonomiske situasjon. Ta en kikk på de siste kontoutskriftene og lag en oversikt over inntektene og de største utgiftene du har. Sett opp en liste over banker og kreditorer som du skylder penger til og sjekk hvor mye du betaler i renter og gjeld hver måned. Forhandle med banken din Bankene har ikke faste priser slik som det er på supermarkedene. Det du betaler for dine lån er resultatet av en avtale mellom deg og banken, og den kan (og bør) reforhandles med jevne mellomrom. Særlig på et boliglån i millionstørrelse er det betydelige årlige summer å spare på hvert tiendels prosentpoeng du kan redusere renta med. Har du boliglån, bør du først sjekke hva som er billigste rente i markedet for denne typen lån. Du kan sjekke rentenivå blant annet på finansportalen. Kontakt gjerne andre banker og sjekk om de kan gi deg et godt tilbud. Deretter bør du kontakte din bank og spørre om de kan gi deg et like bra eller bedre tilbud. Mange banker vil strekke seg langt for å beholde eksisterende kunder. Kvitt deg med dyre smålån og forbruksgjeld Du kan spare mye penger på bedre rente på boliglånet, men har du i tillegg dyr forbruksgjeld og smålån, som for eksempel kredittkortgjeld, bør du også kvitte deg med denne gjelden så raskt som mulig. Om du ikke har mulighet til å tilbakebetale disse lånene med en gang, bør du refinansiere denne gjelden. Å refinansiere vil si å erstatte de dyre lånene dine med et nytt lån med bedre betingelser. Har du boliglån kan du forsøke å bake forbruksgjelden din inn i boliglånet, da boliglånet som regel har langt lavere rente. Alternativt kan du ta opp et nytt lån med lavere rente og bedre betingelser. Har du flere smålån og dyre kreditter vil du også spare penger på færre månedlige gebyrer. Dessuten vil du få bedre oversikt over økonomien om du har bare en kreditor å forholde deg til. Vi i Finanstipset har dyktige rådgivere som kan hjelpe deg med lavere rente på din gjeld. Dette gjelder også deg som har betalingsanmerkninger eller andre økonomiske vanskeligheter. Ta kontakt med oss i dag for en gratis og uforpliktende samtale.

Nordmenn tar stadig opp mer forbruksgjeld

Har du mye forbruksgjeld? Finanstipset kan hjelpe deg ut av knipa. Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale. Norge har for tiden lav arbeidsledighet, men nordmenn tar stadig opp mer forbruksgjeld og om arbeidsledigheten skulle stige blir det vanskelig for mange å betjene lånene. Refinansiering av forbruksgjeld Derfor bør du kvitte deg med dyr forbruksgjeld så raskt som mulig ved å refinansiere. Dette betyr at du erstatter dine dyre forbrukslån med et lån med lavere rente og bedre betingelser. Slik vil du få mer å rutte med hver måned, økonomien din blir mer oversiktlig og om du slår flere lån sammen til ett vil du spare penger på færre gebyrer. Det finnes flere former for refinansiering. Her kan du lese mer om de ulike formene for refinansiering: Refinansiering av kredittkortgjeld Refinansiering av forbrukslån Refinansiering av huslån Refinansiering med pant i bolig Det var 470.000 saker til inkasso fra forbrukslånsbankene ved utgangen av 2018, viser tall til fra Finanstilsynet. Med et snitt på 45.000 per sak, gir det saker for over 21 milliarder kroner som gikk til inkasso. At nordmenn tar opp stadig mer forbruksgjeld og ikke er i stand til å betale tilbake det de skylder, bekymrer myndighetene. Derfor er det nå opprettet et gjeldsregister som skal hindre nordmenn fra å ta opp mer gjeld enn privatøkonomien tåler. Se også: Hjelp til refinansiering av gjeld Har du inkassosaker eller betalingsanmerkninger kan dette forhindre deg i å ta opp ytterligere lån eller å kjøpe basis tjenester som telefonabonnement og strøm. I verste fall kan bankene sette i gang tvangsinnkreving i form av trekk i lønn eller trygd, eller de kan sikre kravet ved å ta pant i formuesgoder som for eksempel fast eiendom, bankkonto og verdipapir. Finanstipset kan gi deg økonomiske råd og hjelp til refinansiering til tross for at du har pågående inkassosaker eller betalingsanmerkninger.