La oss hjelpe med din søknad

Ring oss på

404 56 333

eller

bli oppringt av en kundebehandler!
En kundebehandler kontakter deg vanligvis innen 10 minutter.

Disse kredittkortene gir rabatt på bensin og drivstoff

Fyller du tanken ofte? Da kan det være lurt å benytte seg av et kredittkort som gjør bensinen og dieselen billigere. Her gir vi deg oversikt over kredittkortene som gir deg god rabatt på drivstoff.

Hvordan fungerer kredittkort med drivstoffrabatt?

Et bensinkort er et vanlig kredittkort , men hver gang du bruker kortet til å kjøpe drivstoff registreres en rabatt helt automatisk. Du betaler full pris på bensinstasjonen, men når regningen fra kredittkortselskapet kommer er rabatten trukket fra. Noen kredittkort gir deg rabatt på flere ulike bensinstasjoner, mens andre kun gir deg rabatt på drivstoff hos én enkelt kjede.

Kredittkort med rabatt på drivstoff – slik beregnes rabatten

Drivstoffrabatten beregnes med prosentvis rabatt eller rabatt i øre/liter. De beste prosentvise satsene, som tilbys av Flexi Visa, gir deg oppimot 4% prosent avslag på prisen. Det finnes også kredittkort hvor disse to kombineres.
Hvor mye kan man spare?
Merk at de ulike kredittkortselskapene har ulike maksgrenser for hvor mye drivstoffrabatt som gies:

 • 365 Direkte: 2000 per år
 • Flexi Visa: 2000 per år
 • Shell Mastercard: Ubegrenset

Mens Flexi Visa og 365 direkte gir deg opptil 4% rabatt på alle bensinstasjoner er Shell Mastercard bundet til Shell stasjoner med en rabatt på 40 øre per liter.

Noen kredittkort har også geografiske begrensninger som gjør at kortet kun gir deg rabatt i Norge eller Europa, mens andre gir deg rabatt i hele verden. Kjører du mye bil i utlandet er det lurt å velge et kredittkort som gir deg rabatt på drivstoff også i utlandet.

Kredittkort med rabatt på bensin – andre fordeler

Noen av kredittkortene har også andre fordeler i tillegg til drivstoffrabatt. Har du Flexi Visa kan du velge å få rabatt på andre varegrupper, for eksempel klær / sko, sportsutstyr eller flybilletter.
Her ser du en oversikt over de beste kredittortene med drivstoffrabatt:
365 Direkte Mastercard

 • 3,65% cashback på alle Esso-stasjoner, gjelder også andre varekjøp enn bensin
 • 34 øre ekstra i drivstoffrabatt hos Esso
 • 2% cashback hos andre bensinstasjonkjeder
 • Maks cashback per år: 2000 kroner

Shell Mastercard

 • 40 øre drivstoffrabatt per liter hos Shell
 • Ubegrenset grense for opptjening
 • Andre fordeler: 1% trumf bonus på alle andre kjøp

Ikano Visa

 • 2 % fast rabatt på Shell-stasjoner
 • 1 % fast rabatt på alle andre bensinstasjoner
 • 10 % fast rabatt på leiebil på rentalcars.com
 • Andre fordeler: Reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Månedsrabatter på alt innenfor én bestemt bransje

Flexi Visa

 • 4% på en valgfri kategori, inkludert drivstoff
 • Maksgrense cashback: 200 kroner per måned og 2000 kroner per år
 • 3% cashback på leiebil hos Easycar

Innlegget inneholder reklame

Krav for å søke om forbrukslån og lån uten sikkerhet

Her tar vi en nærmere titt på noen av de viktigste kravene som stilles hvis du skal søke om forbrukslån og lån uten sikkerhet: MinimumsinntektAldersgrenseGjeld StatsborgerskapSøker kan ikke ha betalingsanmerkninger eller ha inkassosaker De fleste tilbydere av lån bruker automatiserte systemer for å behandle lånesøknader, noe som gjør at behandlingstiden går mye raskere enn før. Før du får innvilget lån blir det også foretatt en kredittsjekk, noe som også foregår automatisk. Krav om minimumsinntekt De fleste bankene vil automatisk avslå din lånesøknad om du ikke har en fast minimumsinntekt. Inntekter som regnes som fast er lønn, pensjon, inntekt som selvstendig næringsdrivende og ulike trygder. Hvor høy minimumsinntekt som kreves, varierer fra bank til bank. Barnetrygd, leieinntekt og renteinntekter er eksempler på inntekter som ikke regnes som fast inntekt. Aldersgrense for å søke om forbrukslån. Du kan ikke søke om forbrukslån eller lån uten sikkerhet om du er under 18 år. De fleste långivere opererer likevel med en høyere aldersgrense, oftest mellom 23 og 25 år. Gjeld og gjeldsgrad Om du har gjeld fra før, og hvilken type gjeld du har, vil være med å avgjøre om du får innvilget forbrukslån eller ikke. Har du høy gjeld i forhold til inntekt, vil det være vanskeligere å få tatt opp et nytt lån. Det er også særlig negativt om du har mye usikret gjeld fra før, som for eksempel kredittkortgjeld eller andre forbrukslån. Statsborgerskap og botid De fleste kredittinstitusjoner vil kreve norsk statsborgerskap eller en minimum botid i Norge. Det vil også stilles krav om at låntaker har hatt inntekt og betalt skatt til Norge i et visst antall år (normalt 3 år). Inkasso og betalingsanmerkninger Betalingsanmerkninger og pågående inkassosaker vil som regel gi automatisk avslag på søknad om nye lån. Alle betalingsanmerkninger registreres i et sentralt system som alle långivere har tilgang til. På den positive siden vil betalingsanmerkninger slettes med en gang du gjør opp for deg. Derfor bør du kvitte deg betalingsanmerkninger før du søker om nye lån.

Tips for mer økonomisk julehandel

Julehandel med kredittkort Det er praktisk å betale med kredittkort, og mange kredittkort gir gode rabatter på flere varer og tjenester. Eksempelvis gir Ikano visa deg 3% rabatt på elektronikk i november og 3% rabatt på matvarer i desember. Komplett visa gir deg gode rabatter på netthandel og mange kredittkort gir deg prisavslag på bensin og drivstoff. Rabatten trekkes rett fra kredittkortregningen din. Betaler du kredittkortregningen i tide, kan disse rabattene være gode å ta med seg, men om du utsetter betalingen vil det påløpe høy renter og gebyrer. Vær derfor forsiktig med bruk av kredittkort og sørg for at du har nok midlertil å betale regningene. Black Friday Black Friday, som i år var den 29.november, er tradisjonelt begynnelsen på julehandelen og mange utsalgssteder åpnes ofte så tidlig og tilbyr en rekke salgsvarer, ofte begrenset i antall eller tidsrom. Riktignok kan man gjøre mange kupp, men noen butikker skrur opp prisene FØR black Friday, slik at tilbudene ikke er så gode som de gir inntrykk av. Derfor kan det være lurt å følge med prisutviklingen på varene du ønsker å kjøpe ved å bruke verktøy som for eksempel prisjakt.no. Da vil du enkelt kunne finne ut om black Friday tilbudet er et kupp eller ikke. Og husk, om du kjøper ting du egentlig ikke trenger, sparer du ingen penger. Halv skatt i desember Redusert skattetrekk i desember gir lønnsmottakere litt mer å rutte med i julestria. Men husk at selv om du såkalt betaler kun halv skatt i desember, må du skatte litt mer i løpet av de andre månedene i året, slik at skatten blir mindre ved lønnsutbetalingen før sommeren og julen. Selv om det er lov å kose seg og bruke litt ekstra penger i desember og julen, kan det også være lurt å bruke noe av den ekstra lønnsutbetalingen til å betale ekstra ned på gjeld eller bygge seg opp en økonomisk buffer. Julegavetips Og til slutt et lite julegave tips. Synes du det er vanskelig å finne ideer til julegaver? De fleste har nok ting. Kjøp en opplevelse. Gå ut og spis en middag sammen i stedet for å kjøpe julegaver til hverandre. Det er mer sosialt, og bedre for miljøet 😉

I denne rekkefølgen bør du betale ned lånene dine

Disse lånene kan være ganske ulike når det gjelder betingelser og rentesatser. Eksempelvis kan renten på boliglån være 20 prosentpoeng lavere enn renten på kredittkortgjeld. Men i hvilken rekkefølge bør du betale ned lånene dine? Felles for de aller fleste som sitter med gjeld, og spesielt uten sikkerhet, er at de ønsker å bli kvitt den. Det kan imidlertid være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Rent økonomisk lønner det seg alltid å betale ned på det lånet med den høyeste renta først. Altså bør du normalt betale ned på dine lån i denne rekkefølgen: KredittkortgjeldForbrukslånBillånBoliglånStudielån Studielånet bør alltid betales sist, da studielån har en innebygget «forsikring» i tilfelle vanskelige økonomiske situasjoner som for eksempel arbeidsledighet. Skaff deg oversikt Men før du begynner å betale ned ekstra på lån, bør du skaffe deg en oversikt over økonomien din, altså hvor mange du skylder og hva du skylder til hver enkelt. En god begynnelse kan være å se over dine kontoutskrifter. Sjekk mulighetene for refinansiering Du bør også se på mulighetene for å samle og refinansiere lånene med høyest rente, for å få lavere rente og bedre betingelser på disse. Dette gjelder spesielt kredittkortgjeld, forbrukslån og andre dyre kreditter. Du bør sjekke om de dyreste lånene kan bakes inn i boliglånet, eller mulighetene for å erstatte dyr kredittkortgjeld med et billigere forbrukslån. Du kan lese mer om refinansiering av lån her: Hva er refinansiering Søk om avdragsfrihet på boliglånet Har du boliglån, kan det faktisk også lønne seg å søke om avdragsfrihet på dette lånet, for å betale ned på lån med langt høyere rente. Trenger du hjelp? Om du trenger hjelp til å få bedre oversikt over din økonomi og raskere bli kvitt gjelden din, kan du ta kontakt med oss i Finanstipset. Vi har dyktige rådgivere som kan hjelpe deg på veien til en enklere økonomisk hverdag. En samtale med oss er gratis og uforpliktende.