Refinansiering av boliglån – 5 grunner til at det lønner seg

Refinansiering av boliglån –  derfor lønner det seg.

Først og fremst får du lavere rente og sparer penger hver måned. Renten din avhenger nemlig av gjeldsgraden på boligen. Vi skal illustrere med et regneeksempel:
Det er nemlig slik at du som regel betaler ulike rentesatser ut fra hvor stort lånet ditt er i forhold til boligens verdi, også kalt gjeldsgrad. Hvis boligen din har en markedsverdi på  3 millioner og du har 2,4 millioner i lån, har du en gjeldsgrad på 80%. Bankene kaller det for at du har lån innenfor 80% av boligverdi.
Det er to måter gjeldsgraden kan endre seg:

  1. Boligen endrer seg i verdi
  2. Du betaler ned på boliglånet

De siste årene har vi hatt sterk boligprisvekst de fleste steder i Norge og de fleste har betalt jevnt ned på boliglånet. Derfor har gjeldsgraden på boligen din sannsynligvis endret seg i positiv retning.
La oss si at boligen i eksemplet over har steget i verdi til 3,7 millioner de siste årene, samtidig som du har betalt ned gjelden til 2,2 millioner. Da har gjeldsgraden forbedret seg fra 80% til 59%. Boliglånet ditt utgjør altså nå kun 59% av boligens verdi.
Sammenlign banker som gir boliglån her 
Lavere gjeldsgrad betyr mindre risiko for bankene, derfor tilbyr de fleste bankene også bedre renter jo lavere gjeldsgrad du har, og de fleste bankene tilbyr den beste renten når boliglånet kommer under 60% av boligens verdi. 

Refinansiere boliglån – slik gjør du det

Når du har kommet ned til omtrent 60% vil det derfor være et godt økonomisk grep å gå i banken og be om en refinansiering. Du kan da tilby bedre sikkerhet overfor banken og banken kan da tilby bedre rente i retur. Husk på at du må ha en oppdatert takst for å få en refinansiering av et boliglån.
Vil ikke banken gi deg lavere rente? Bytt bank!
Vi hjelper deg til å få de beste betingelser på boliglån!

Effektiv rente fra 2.3% 2 mill. over 25 år. Totalt 2 624 517

Emner: Refinansiere boliglån, personlig økonomi, sammenligne banker.

Står du fast? Ring oss på 404 56 333 – vi hjelper deg!

Ring 404 56 333 for rådgivning

Vil du fylle ut søknaden senere?

Opplysningene behandles sikkert og trygt. Du samtykker til at Finanstipset kan behandle dine personopplysninger
som beskrevet her.