Lån med sikkerhet – alt du trenger å vite

Et lån med sikkerhet eller pant betyr rett og slett at du stiller en eiendel eller et objekt som sikkerhet når du tar opp lånet. Dette objektet, vanligvis bolig eller eiendom, kan banken selge om du ikke betaler for deg.

Her kan du søke om lån med sikkerhet i bolig

De vanligste eiendelene som kan stilles som pant er:

  • Lån med pant i bolig Banken kan ta over eierskapet av boligen din hvis du ikke klarer å betale tilbake lånet
  • Lån med salgspant i bil
  • Lån med pant i bolig og eiendom vil normalt være gunstigere enn lån med pant i bil på grunn av årlig verdifall på bil.
  • Lån med pant i tomt eller annen eiendom

Siden du stiller en sikkerhet for lånet vil dette innebære mindre risiko for banken. Derfor kan banken tilby deg lavere rente og bedre betingelser.
Selv om lån med sikkerhet har lavere rente enn andre typer lån, kan det lønne seg å refinansiere med jevne mellomrom. Da slike lån ofter er av betydelig størrelse, kan selv en liten forskjell i rente utgjøre en reell forskjell for din økonomi.


Vi i Finanstipset kan hjelpe deg å refinansiere og finne lånet med best betingelser tilpasset din økonomi. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale – det er helt gratis og uforpliktende.

Fyll ut dette skjemaet og vi vil komme tilbake til deg innen kort tid.

Lån med sikkerhet, dette er de viktigste fordelene:

Lavere rente. Siden det er lavere risiko for banken å låne deg penger om du kan stille sikkerhet, vil renten og betingelsene på slike lån normalt være lavere enn på lån uten pant. Derfor kan dine rentekostnader for et lån med pant vanligvis være lavere enn et lån uten sikkerhet.

Lengre nedbetalingstid. I tillegg til lavere rente vil du også kunne få lengre nedbetalingstid. Dette kan gjøre det lettere for deg å kontrollere utgiftene dine og du vil kunne frigjøre penger til andre formål.

Høyere lånebeløp. Du vil også normalt ha muligheten for å låne et mye høyere beløp enn ved et lån uten sikkerhet, som vanligvis bare går opp til 350 000 kroner.

Større sjanse for å få innvilget lånet.
Sliter du med en dårlig kredittverdighet og betalingsanmerkninger kan du oppleve at det er lettere å kvalifisere for et lån med sikkerhet siden dette innebærer mindre risiko for banken.

Har du dyre usikrede lån, forbrukslån eller kredittkortgjeld og trenger en ny start? Siden lån med sikkerhet har så mange fordeler i forhold til lån uten sikkerhet bør du gå igjennom gjelden din og samle alle dine lån i et sikret lån fremfor å beholde mange usikrede dyre smålån og forbruksgjeld, dette kalles refinansiering.
 
 
 

Refinasiering med pant i bolig

Har du flere smålån eller kreditter som for eksempel kredittkortgjeld eller forbrukslån, vil det lønne seg å bake disse lånene inn i boliglånet.

Dette kalles refinansiering med pant i bolig.

Dette vil være svært gunstig økonomisk da et boliglån har vesentlig lavere rente enn forbrukslån og kredittgjeld. Slik vil du hver måned få mer penger som du kan bruke på andre ting.  Eier du bolig og har andre lån bør du derfor snarest mulig refininansiere med pant i bolig. Finanstipset kan også hjelpe deg med denne prosessen. 

Søk refinansiering med pant i bolig her

Slik søker du om lån med sikkerhet

Å søke om lån med sikkerhet funker også hvis du har betalingsanmerkninger og krever noe mer dokumentasjon enn søknader om lån uten sikkerhet, men du får all hjelp du trenger til denne prosessen. 

Start søknad her

Se også:
Refinansiering av gjeld med betalingsanmerkning 
Slik søker du boliglån med betalingsanmerkning 


Ofte stilte spørsmål

Hva betyr lån med sikkerhet?

Et lån med pant eller sikkerhet betyr at lånetaker stiller en eiendel eller et objekt som sikkerhet til lånegiveren.

Hvilke eiendeler er vanlig å stille til pant ved lån?

De vanligste objektene å stille til pant er bolig, tomt/eiendom og bil. Husk at lån med pant i bolig/eiendom normalt vil være gunstigere enn lån med pant i bil, på grunn av årlig verdifall på bil.

Hva er fordelene med å ta lån med sikkerhet?

Sammenliknet med lån uten sikkerhet er dette fordelene med å ha sikkerhet på lånet: Lavere rente, lengre betalingstid, høyere lånebeløp og større sjanse for å få innvilget lånet.

Se også:

Refinansiering med sikkerhet i bolig
Hva er refinansiering

Eff. rente 2,40%. 2 mill. o/25 år. Tot. kr 2.653.667

Nøkkelord: Lån med pant i bolig. Hva betyr lån med pant i bolig

Står du fast? Ring oss på 404 56 333 – vi hjelper deg!

Ring 404 56 333 for rådgivning

Vil du fylle ut søknaden senere?

Opplysningene behandles sikkert og trygt. Du samtykker til at Finanstipset kan behandle dine personopplysninger
som beskrevet her.