La oss hjelpe med din søknad

Ring oss på

404 56 333

eller

bli oppringt av en kundebehandler!
En kundebehandler kontakter deg vanligvis innen 10 minutter.

Refinansiering av kredittkortgjeld

Refinansiering av kredittkortgjeld er noe av det smarteste du kan gjøre for å få en romsligere økonomi. Kredittkortgjeld har nemlig svært høye renter, ofte over 25%.

Refinansiering av kredittkortgjeld er noe av det smarteste du kan gjøre for å få lavere lånekostnader hver eneste måned. Ved å bake kredittkortgjeld inn i et lån med lavere rente kan spare alt fra hundrelapper til tusenlapper hver eneste måned. Har du i tillegg flere kredittkort med gjeld, kan du spare vesentlige summer på å redusere antall månedlige gebyrer. Trenger du hjelp med refinansiering av kredittkortgjeld? Kontakt Finanstipset i dag. Det er gratis og uforpliktende.

Her er de viktigste fordelene ved å refinansiere kredittkortgjeld:

 • Lavere månedlige utgifter
 • Færre gebyrer
 • Mer oversiktlig økonomi
 • Frigi midler du kan bruke til å betale annen gjeld

Hva er refinansiering?

Å refinansiere betyr å erstatte et lån med et annet lån. Selv om prinsippet kanskje høres litt bakvendt ut, er det klare fordeler ved å refinansiere gammel gjeld. Kredittkort og smålån her kjent for å ha høye renter, i tillegg til dyre termingebyr. Å refinansiere kredittkortgjeld og andre smålån (som for eksempel forbrukslån) vil du sannsynligvis få en mye lavere rente.

Refinansiering av kredittkortgjeld

Det er fort gjort å gå i fellen når man bruker kredittkort. Det er mange aktører på markedet som tilbyr kredittkort. De lokker med fordeler som rentefrie perioder som gjør det enkelt å foreta et impulskjøp eller bruke kredittkortet når bankkortet ikke strekker til. Betaler du kun minimumsgebyret kan de høye rentene over tid vokse seg større enn det opprinnelige lånet.  I slike tilfeller gjelder det å ta tilbake kontrollen. Det kan være vanskelig å finne motivasjonen til å starte en effektiv nedbetaling når man ikke har pengene til det. Da vil refinansiering være ditt beste alternativ.

Det finnes to muligheter for å refinansiere kredittkortgjeld:

 • Å bake kredittkortgjelden inn i boliglånet
 • Refinansiere kredittkortgjeld med et nytt forbrukslån

Bake kredittkortgjeld inn i boliglånet

Å bake kredittkortgjeld inn i boliglånet kalles også refinansiering med sikkerhet eller refinansiering med pant i bolig. Har du muligheten til å bake kredittkortgjelden inn i boliglånet vil dette være den absolutt beste løsningen, da boliglån har de gunstigste rentene i markedet. Det er fordi banken har sikkerhet i boligen din og et slikt lån vil derfor være tryggere for banken. Du vil kunne spare mye penger på en slik løsning.

Se også: Bake inn forbrukslån i boliglån – slik gjør du det

Refinansiering med pant i bolig forutsetter at en bank ikke kan låne ut mer penger på boligen enn det som tilsvarer 85% av boligens markedsverdi, det vil si at boliglånet pluss lånet til refinansiering ikke må overstige belåningsgrad opp til nøyaktig 85% av boligverdien. Eneste unntak for bestemmelsen er regelen om inntekt som er 5x inntekten. Å refinansiere kredittkortgjeld eller annen gjeld med pant i bolig kalles også refinansiering av gjeld med sikkerhet.

Refinansiere kredittkortgjeld med et nytt forbrukslån

Mange har midlertidig ikke rom for å bake kredittkortgjeld inn i boliglånet. Da vil det være nødvendig å ta opp et nytt lån. Dette lånet vil være et forbrukslån med lavere rente. Renten på et kredittkort er som regel på mellom 20-30%, mot 12-14% nominell rente på et forbrukslån. Dessuten blir du nå nødt til å betale ned gjelden, dermed vil ikke beløpet risikere å vokse seg stort på samme måte.

Refinansiering av flere kredittkort

Det er mange som skaffer seg flere kredittkort. Har du flere kredittkort med gjeld er det samme prinsippet som gjelder.

Det er faktisk enda mer lønnsomt å refinansiere om du har flere kredittkort og smålån. Det er fordi du kan redusere betraktelige summer i renter og gebyrer. I tillegg kan du få en bedre nedbetalingstid, noe som gir deg bedre vilkår til å betale ned gjelden i et tempo tilpasset din økonomiske situasjon.

Myndighetene har nå innført et gjeldsregister for å redusere sjansen for at personer skaffer seg lån på flere kredittkort om de ikke har betalingsevne. Les mer om gjeldsregisteret her.

Pengene du sparer hver måned på lavere renter og færre gebyrer bør du bruke til å betale ned på gjelden og slik kvitte deg med forbruksgjeld over tid.

Refinansiering av smålån

Det er ikke bare tilbyderne av kredittkort som frister nordmenn til å kjøpe varer og tjenester når man egentlig ikke har penger. Mange nettbutikker opererer med ulike avbetalingsløsninger, noe som innebærer at du kan utsette betalingen og betale beløpet over tid. Ulempen med slike løsninger er, i l likhet med kredittkort, at etter den rentefrie perioden vokser rentene svært raskt. Smålån kommer også med dyre ekstrautgifter.

Prinsippet for refinansiering av smålån er de samme som for refinansiering av kredittkortgjeld. Ved å samle alle smålånene i ett lån med lavere rente vil du spare både renteutgifter og gebyrer hver eneste måned.

Slik refinansierer du kredittkortgjeld og smålån:

 1. Skaff deg oversikt over din egen økonomi. Gå igjennom alle gjeldsregninger du har hatt de siste par månedene. Skaff deg også oversikt over inntekter og øvrige utgifter. Når du vet hvor mye gjeld du har vil det være enklere å finne ut hvilken type refinansiering som passer til ditt behov.
 2. Har du bolig, fritidsbolig eller annen eiendom finnes det muligheter for å refinansiere med pant i bolig. Les mer om å refinansiere med pant i bolig her.
 3. Har du ikke mulighet til å refinansiere med sikkerhet i bolig, kan du ta opp et forbrukslån med lavere rente.
 4. Ta gjerne kontakt med oss i Finanstipset. Vi har hjulpet mange med refinansiering slik at de har fått en bedre økonomi, og våre råd er gratis.

Hvem kan søke om refinansiering av kredittkortgjeld og smålån?

Disse kravene stilles til deg som søker:

 • Du må ha en fast inntekt.
 • Du må være over 25 år.

I utgangspunktet bør du ikke ha noen inkassosaker eller betalingsanmerkninger, men ta kontakt med oss likevel så kan vi sette deg i kontakt med banker som kan være villige til å vurdere din situasjon.

Emner: Refinansiering av kredittkortgjeld. Personlig økonomi. Lavere lånekostnader. Økonomitips

Krav for å søke om forbrukslån og lån uten sikkerhet

Her tar vi en nærmere titt på noen av de viktigste kravene som stilles hvis du skal søke om forbrukslån og lån uten sikkerhet: MinimumsinntektAldersgrenseGjeld StatsborgerskapSøker kan ikke ha betalingsanmerkninger eller ha inkassosaker De fleste tilbydere av lån bruker automatiserte systemer for å behandle lånesøknader, noe som gjør at behandlingstiden går mye raskere enn før. Før du får innvilget lån blir det også foretatt en kredittsjekk, noe som også foregår automatisk. Krav om minimumsinntekt De fleste bankene vil automatisk avslå din lånesøknad om du ikke har en fast minimumsinntekt. Inntekter som regnes som fast er lønn, pensjon, inntekt som selvstendig næringsdrivende og ulike trygder. Hvor høy minimumsinntekt som kreves, varierer fra bank til bank. Barnetrygd, leieinntekt og renteinntekter er eksempler på inntekter som ikke regnes som fast inntekt. Aldersgrense for å søke om forbrukslån. Du kan ikke søke om forbrukslån eller lån uten sikkerhet om du er under 18 år. De fleste långivere opererer likevel med en høyere aldersgrense, oftest mellom 23 og 25 år. Gjeld og gjeldsgrad Om du har gjeld fra før, og hvilken type gjeld du har, vil være med å avgjøre om du får innvilget forbrukslån eller ikke. Har du høy gjeld i forhold til inntekt, vil det være vanskeligere å få tatt opp et nytt lån. Det er også særlig negativt om du har mye usikret gjeld fra før, som for eksempel kredittkortgjeld eller andre forbrukslån. Statsborgerskap og botid De fleste kredittinstitusjoner vil kreve norsk statsborgerskap eller en minimum botid i Norge. Det vil også stilles krav om at låntaker har hatt inntekt og betalt skatt til Norge i et visst antall år (normalt 3 år). Inkasso og betalingsanmerkninger Betalingsanmerkninger og pågående inkassosaker vil som regel gi automatisk avslag på søknad om nye lån. Alle betalingsanmerkninger registreres i et sentralt system som alle långivere har tilgang til. På den positive siden vil betalingsanmerkninger slettes med en gang du gjør opp for deg. Derfor bør du kvitte deg betalingsanmerkninger før du søker om nye lån.

Tips for mer økonomisk julehandel

Julehandel med kredittkort Det er praktisk å betale med kredittkort, og mange kredittkort gir gode rabatter på flere varer og tjenester. Eksempelvis gir Ikano visa deg 3% rabatt på elektronikk i november og 3% rabatt på matvarer i desember. Komplett visa gir deg gode rabatter på netthandel og mange kredittkort gir deg prisavslag på bensin og drivstoff. Rabatten trekkes rett fra kredittkortregningen din. Betaler du kredittkortregningen i tide, kan disse rabattene være gode å ta med seg, men om du utsetter betalingen vil det påløpe høy renter og gebyrer. Vær derfor forsiktig med bruk av kredittkort og sørg for at du har nok midlertil å betale regningene. Black Friday Black Friday, som i år var den 29.november, er tradisjonelt begynnelsen på julehandelen og mange utsalgssteder åpnes ofte så tidlig og tilbyr en rekke salgsvarer, ofte begrenset i antall eller tidsrom. Riktignok kan man gjøre mange kupp, men noen butikker skrur opp prisene FØR black Friday, slik at tilbudene ikke er så gode som de gir inntrykk av. Derfor kan det være lurt å følge med prisutviklingen på varene du ønsker å kjøpe ved å bruke verktøy som for eksempel prisjakt.no. Da vil du enkelt kunne finne ut om black Friday tilbudet er et kupp eller ikke. Og husk, om du kjøper ting du egentlig ikke trenger, sparer du ingen penger. Halv skatt i desember Redusert skattetrekk i desember gir lønnsmottakere litt mer å rutte med i julestria. Men husk at selv om du såkalt betaler kun halv skatt i desember, må du skatte litt mer i løpet av de andre månedene i året, slik at skatten blir mindre ved lønnsutbetalingen før sommeren og julen. Selv om det er lov å kose seg og bruke litt ekstra penger i desember og julen, kan det også være lurt å bruke noe av den ekstra lønnsutbetalingen til å betale ekstra ned på gjeld eller bygge seg opp en økonomisk buffer. Julegavetips Og til slutt et lite julegave tips. Synes du det er vanskelig å finne ideer til julegaver? De fleste har nok ting. Kjøp en opplevelse. Gå ut og spis en middag sammen i stedet for å kjøpe julegaver til hverandre. Det er mer sosialt, og bedre for miljøet 😉

I denne rekkefølgen bør du betale ned lånene dine

Disse lånene kan være ganske ulike når det gjelder betingelser og rentesatser. Eksempelvis kan renten på boliglån være 20 prosentpoeng lavere enn renten på kredittkortgjeld. Men i hvilken rekkefølge bør du betale ned lånene dine? Felles for de aller fleste som sitter med gjeld, og spesielt uten sikkerhet, er at de ønsker å bli kvitt den. Det kan imidlertid være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Rent økonomisk lønner det seg alltid å betale ned på det lånet med den høyeste renta først. Altså bør du normalt betale ned på dine lån i denne rekkefølgen: KredittkortgjeldForbrukslånBillånBoliglånStudielån Studielånet bør alltid betales sist, da studielån har en innebygget «forsikring» i tilfelle vanskelige økonomiske situasjoner som for eksempel arbeidsledighet. Skaff deg oversikt Men før du begynner å betale ned ekstra på lån, bør du skaffe deg en oversikt over økonomien din, altså hvor mange du skylder og hva du skylder til hver enkelt. En god begynnelse kan være å se over dine kontoutskrifter. Sjekk mulighetene for refinansiering Du bør også se på mulighetene for å samle og refinansiere lånene med høyest rente, for å få lavere rente og bedre betingelser på disse. Dette gjelder spesielt kredittkortgjeld, forbrukslån og andre dyre kreditter. Du bør sjekke om de dyreste lånene kan bakes inn i boliglånet, eller mulighetene for å erstatte dyr kredittkortgjeld med et billigere forbrukslån. Du kan lese mer om refinansiering av lån her: Hva er refinansiering Søk om avdragsfrihet på boliglånet Har du boliglån, kan det faktisk også lønne seg å søke om avdragsfrihet på dette lånet, for å betale ned på lån med langt høyere rente. Trenger du hjelp? Om du trenger hjelp til å få bedre oversikt over din økonomi og raskere bli kvitt gjelden din, kan du ta kontakt med oss i Finanstipset. Vi har dyktige rådgivere som kan hjelpe deg på veien til en enklere økonomisk hverdag. En samtale med oss er gratis og uforpliktende.