Hvordan bli kvitt en betalingsanmerkning

Hvordan bli kvitt en betalingsanmerkning? Vi i Finanstipset kan hjelpe deg med å refinansiere slik at du blir kvitt dine betalingsanmerkninger og får en ny økonomisk start.

Bli kvitt dine betalingsanmerkninger.

Start søknad her

Slik oppstår en betalingsanmerkning

En betalingsanmerkning er en konsekvens av en regning som ikke er blitt gjort opp. Når man ikke betaler en regning innen forfall vil det etter hvert komme en purring. Dersom purringen ikke blir betalt, sendes regningen til et inkassobyrå, som tar seg av den videre innkrevingen. Da tilkommer det ytterligere gebyrer, som gjør at regningen vokser.

Dersom man fremdeles ikke betaler, vil man få en betalingsanmerkning. Det er ikke bare manglende betalinger som kan gi betalingsanmerkninger. Personlig konkurs og at en er innenfor gjeldsordningen er andre årsaker.

Du kan se alle stegene i inkassoprosessen her: Hva er inkasso

Hva er en betalingsanmerkning?

Ved manglende betaling vil kredittbyrået sende over dine opplysninger til et register hvor alle manglende betalinger registreres. I det øyeblikket dine opplysninger registreres her har du en betalingsanmerkning.

Se også: Hvordan søke om omstartslån?

Hva er konsekvensen av en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning vil ha svært negative konsekvenser for dine økonomiske muligheter. En rekke tilbydere av ulike varer og tjenester vil nemlig foreta en kredittsjekk av deg før de vil selge deg noe. Du kan blant annet bli nektet basis tjenester som mobilabonnement, strøm, kreditter, lån og mye mer.

Så, hvordan blir man da kvitt en betalingsanmerkning? Trykk her

Å bli kvitt en betalingsanmerkning

Heldigvis blir betalingsanmerkningen slettet så snart man gjør opp kravet.

Når du innfrir kravet, skal betalingsanmerkningen automatisk slettes, men det viser seg dessverre at mange betalingsanmerkninger i praksis blir stående selv om de skulle vært slettet. Dermed kan det føre til problemer med lån, selv om det er ugrunnet. Dermed må du selv kontakte kredittopplysningsselskapet for å få betalingsanmerkningen slettet.

Ønsker du å bli kvitt dine betalingsanmerkninger?

Start søknad her

Emner: Hvordan bli kvitt en betalingsanmerkning, refinansiering med betalingsanmerkning, personlig økonomi, inkassogjeld

Står du fast? Ring oss på 404 56 333 – vi hjelper deg!

Ring 404 56 333 for rådgivning

Vil du fylle ut søknaden senere?

Opplysningene behandles sikkert og trygt. Du samtykker til at Finanstipset kan behandle dine personopplysninger
som beskrevet her.