Derfor bør du velge de utradisjonelle mindre bankene

Enkelt å åpne konto

Det er raskt og enkelt å åpne konto. Å åpne en konto tar kun et par minutter. Du trenger bare ditt fødselsnummer og gyldig norsk bank ID.

Det er også enkelt å overføre penger mellom din eksisterende bank og den nye banken.

Se også: Refinansiering med sikkerhet i bolig er svært lønnsomt

Høy innskuddsrente

De utradisjonelle bankene ligger på toppen av listene over de beste innskuddsrentene. Hvis du har penger til overs som du ønsker å spare på konto, bør du sette de her. Det er anbefalt å ha minst 2-3 månedslønner i buffer på en sparekonto i tilfelle uforutsette hendelser, og da bør du sette disse pengene på en konto som gir den beste avkastningen over tid.  Her er noen renteksempler:

Avida Finans – 2.35%

Nordax Bank – 2.30%

Bluestep Bank – 2.20%

Bank2 – 2.20%

Kraft Bank – 2.17%

*innskuddsrente på sparekonto per 07.04.2020

Rentene over er innskudd på sparekonto, med fritt antall innskudd og uttak. Renter på fasterentekonto kan være enda høyere, men da binder du deg til å la sparebeløpet bli stående over en viss periode.

Muligheter for refinansiering

De mindre bankene har ofte langt bedre muligheter for refinansiering av gjeld enn de store bankene. Flere strekker seg også lengre når det gjelder å hjelpe folk med økonomiske utfordringer som for eksempel betalingsanmerkninger.

Å refinansiere betyr å erstatte et lån med et nytt lån med lavere rente og bedre betingelser. Det kan også bety å samle flere små lån til ett større lån, noe som kan være fordelaktig. Du kan lese mer om refinansiering her: Derfor bør du samle dine lån (link). 

Fleksibilitet

Å åpne en konto i disse bankene er uforpliktende og gratis. Du er heller ikke bundet av kompliserte kundeprogrammer og krav til å kjøpe et visst antall tjenester. Du kan også avslutte kundeforholdet når som helst.

Er det trygt?

Det er like trygt å opprette en konto i de mindre bankene som i det store. Dine innskudd er beskyttet av statens sikringsfond, som dekker opp til 800 000 i tilfelle banken skulle gå konkurs.

Står du fast? Ring oss på 404 56 333 – vi hjelper deg!

Ring 404 56 333 for rådgivning

Vil du fylle ut søknaden senere?

Opplysningene behandles sikkert og trygt. Du samtykker til at Finanstipset kan behandle dine personopplysninger
som beskrevet her.