Betalingsproblemer – hva nå?

Betalingsproblemer kan skje den beste. Uforutsette hendelser kan oppstå i livet, som for eksempel arbeidsledighet, sykdom, skilsmisse eller konkurs. Det kan være mange årsaker til at betalingsproblemer oppstår, men grunnen er sjelden at man ikke ønsker å gjøre opp for seg. Noen får også betalingsproblemer på grunn av for høy kredittkortgjeld som baller på seg.

Konsekvensen av å ikke betale regningene

Ignorerer du regningene og lar være å betale, vil du oppleve at problemene raskt kan vokse seg større. Dersom du en inkassoprosess starter, vil det påløpe purregebyr, morarenter, og inkasso- og innkrevningsgebyr. Du kan også få betalingsanmerkninger, noe som gjør din økonomiske hverdag adskillig vanskeligere og du kan bli nektet basis tjenester som strøm, forsikring, lån og en rekke andre tjenester.

Vi i Finanstipset kan hjelpe deg som har betalingsproblemer, kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale.

Veien ut av betalingsproblemer

Det første du bør gjøre er å kontakte dine kreditorer. På denne måten viser du kreditorene at du er opptatt av å løse situasjonen. Finansieringsselskaper og banker kan ofte hjelpe deg ved å gi deg eksempelvis avdragsfrihet på lånet eller forlenge lånets løpetid. Også andre leverandører kan ofte gi deg betalingsutsettelse og en nedbetalingsplan om du er tidlig ute.

Skaff deg oversikt over økonomien

Har du betalingsproblemer bør du raskest mulig skaffe deg oversikt over økonomien og stramme inn forbruket. Slik vil du kunne frigjøre midler til å betale det du skylder. Ta utgangspunkt i kontoutskriften fra de siste par månedene og sett opp en oversikt over inntekter og utgifter.

Du bør også skaffe deg oversikt over din samlede gjeld og hvor mye du skylder. Slik blir det enklere å ta fatt på problemet.

Ønsker du hjelp til å samle dine lån til ett lån? Ta kontakt med Finanstipset i dag for en uforpliktende samtale.

Stram inn på forbruket

Etter at du har fått oversikt over dine inntekter og utgifter, vil det også være enklere å stramme inn på forbruket og redusere dine utgifter. Her er noen eksempler på poster hvor det kan være mye penger å spare:

Forsikring. Gå igjennom dine forsikringer og finn ut hvilke forsikringer du trenger og ikke trenger. Ofte kan det lønne seg å samle dine forsikringer hos ett forsikringsselskap. Betaler du for mye? Ta kontakt med flere forsikringsselskaper og spør om de kan gi deg en bedre pris enn det du betaler i dag.

Bank. Det kan være mye penger å spare på lavere lånerente. Ta kontakt med banken din og spør om du kan få lavere rente. Hvis ikke banken din går med på det, kan du ta kontakt med konkurrende banker og be om et tilbud tilpasset din situasjon. Har ett eller flere dyre smålån og kreditter bør du raskest mulig kvitte deg disse ved å refinansiere. Slik kan du langt bedre rente og betingelser.

Visste du at du kan refinansiere med sikkerhet i bolig? Finanstipset kan hjelpe deg. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale.

Står du fast? Ring oss på 404 56 333 – vi hjelper deg!

Ring 404 56 333 for rådgivning

Vil du fylle ut søknaden senere?

Opplysningene behandles sikkert og trygt. Du samtykker til at Finanstipset kan behandle dine personopplysninger
som beskrevet her.