Refinansiering med sikkerhet i bolig

Refinansiering med sikkerhet i bolig – hvem passer det for?

Refinansiering med sikkerhet i bolig passer for deg som ønsker deg mer økonomisk frihet i hverdagen:

  • Du som har mange dyre smålån og kredittkortgjeld og som ønsker lavere månedlige kostnader
  • Hvis du eier egen bolig, fritidsbolig / hytte eller eiendom
  • Du kan dokumentere inntekt, men har varierende inntekt, for eksempel bonuslønn, er selvstendig næringsdrivende eller andre former for ansettelse
  • Vi kan også hjelpe deg som trenger lån med inkasso eller betalingsanmerkninger

Refinansiering med sikkerhet i bolig – derfor lønner det seg

  • Ved å samle dyre smålån og kreditter ved å refinansiere, kan du få lavere månedlige lånekostnader og betingelser og dermed bedre økonomi.
  • Siden du kan stille med sikkerhet i egen bolig, kan du få en gunstig rente.
  • Du vil også få bedre oversikt over økonomien. Ved å samle lån hos en bank vil du få kun en aktør å forholde deg til i stedet for mange ulike långivere.
  • Du vil spare penger på månedlige gebyrer. Tenk deg at du har 4 smålån og betaler 60 kroner i månedlige gebyrer per lån. Dette utgjør 240 kroner i måneden og hele 2880 kroner i året. Ved å kutte antall regninger og gebyrer fra 4 til 1 per måned vil du kun betale 60 kroner per måned og 720 kroner per år. Dette utgjør en besparelse på hele 2160 kroner !

Hvor mye kan du få i refinansiering?

Hvor mye du kan få i refinansiering avhenger av din økonomiske situasjon. Det avhenger også av verdien på eiendommen du stiller til sikkerhet. Send inn en uforpliktende søknad om refinansiering her og vi kan hjelpe deg å finne ut av hvor mye du kan få.

Hvordan fungerer det?

Å sende en søknad om refinansiering med sikkerhet i bolig gjennom oss er gratis og uforpliktende. Vi gjør jobben for deg slik at du slipper å søke flere steder. Vi sender din søknad til flere banker og kommer tilbake til deg med det best tilbudet. Du velger selv omHvor mye kan du få i refinansiering? du vil akseptere tilbudet eller ikke.

Hvis du får innvilget lån, har du som regel pengene på konto innen 2 virkedager.

Ofte stilte spørsmål om refinansiering med sikkerhet i bolig

Kan jeg refinansiere selv om jeg har betalingsanmerkninger?

Ja. Bankene vi samarbeider med er spesialister og vurderer hver søknad helhetlig og individuelt. Du kan søke selv om du har inkassogjeld og betalingsanmerkninger, men du må kunne stille med sikkerhet i fast eiendom. Etter at du har sendt inn søknaden vil vi kontakte deg for å presentere det beste tilbudet.

Hva er sikkerhet?

Å stille sikkerhet betyr at man stiller et objekt til rådighet, oftest bolig eller eiendom, som en garanti for at banken skal få tilbake pengene sine tilbake. Refinansiering med sikkerhet i bolig kalles også refinansiering med pant i bolig (link). Ved å tilby en form for sikkerhet, blir du en mer attraktiv lånekunde. Dette har mange fordeler for deg når du søker lån, det blir rett og slett enklere å skaffe seg bedre betingelser som for eksempel lavere rente eller mer fleksibel tilbakebetaling. Man kan stille sin egen eller andres bolig eller eiendom som sikkerhet.

Hva betyr refinansiering med pant i bolig?

Refinansiering med pant i bolig er det samme som refinansiering med sikkerhet i bolig, begrepene betyr det det samme.

Hva slags sikkerhet aksepterer bankene?

Bankene og långiverne aksepterer sikkerhet i form av avtaler om pant. Eksempelvis sikkerhet i bolig, tomt, fritidsbolig eller en eiendom som man eier. Hvis lånet er inngått med en medlåntaker, kan også medlåntakerens eiendom tilbys som sikkerhet.

Se også: Vanskelig å få refinansiering? Dette kan du gjøre

Hvilke typer gjeld kan refinansieres med sikkerhet i bolig?

De fleste typer gjeld kan refinansieres med sikkerhet i bolig. Her er de vanligste typene av gjeld som kan refinansieres:

Refinansiering av kredittkortgjeld

Man bør alltid kvitte seg med den dyreste gjelden først, og kredittkortgjeld er noe av den dyreste gjelden man kan ha, ofte med rentesatser opp mot 30%. I tillegg kommer månedlige gebyrer. Hvis man har flere kredittlån, er det ekstra lønnsomt å samle disse eller å bake disse inn i boliglånet, da man også sparer penger på gebyrer.

Refinansiering av forbruksgjeld

Selv om forbrukslån har noe lavere rente enn kredittkortgjeld, er renten høy sammenlignet med de fleste boliglån. Derfor kan man spare gode penger hver måned på å refinansiere forbrukslån med pant i bolig.

Hvor mye kan jeg spare i månedlige gebyrer?

Flere befinner seg i en situasjon hvor man har flere kredittkort og små lån, hvorav alle disse har en egen faktura og månedsavgift. Når man betaler inn kredittgjeld og forbruksgjeld er det som regel et gebyr knyttet til hver innbetaling. Selv om disse gebyrene ikke utgjør så mye per betaling, kan det fort bli en del penger i løpet av et år:

Et regneeksempel:

Har du tre kredittkort du betaler på per måned kan du spare følgende:

Kredittkort 1: Gebyr 60 kr

Kredittkort 2: Gebyr 60 kr

Kredittkort 3: Gebyr 60 kr

Totalt betaler du 180 kr per måned i gebyrer. Det høres kanskje ikke så mye ut, men på et år blir dette hele 2160 kr. Ved slå disse tre lånene sammen til ett lån og betale kun ett gebyr per måned, sparer du hele 1440 kroner. Baker du kredittlånene inn i boliglånet, som vanligvis har gebyrfri nedbetaling, sparer 2160 kroner per år.

Hvilken rente kan jeg få ved refinansiering med sikkerhet i bolig?

Ved refinansiering med sikkerhet i bolig settes renten individuelt i hvert enkelt tilfelle, basert på en helhetlig skjønnhetsvurdering av søker- og en eventuell medsøkers inntekt, gjeldsgrad, objektet som stilles som sikkerhet med videre.

Derfor er det vanskelig å si nøyaktig hvilken rente du vil få på ditt lån uten mer informasjon om deg som søker. Dersom du ønsker å vite hvilken rente du vil få på ditt lån, anbefaler vi deg derfor å sende inn en søknad (link til skjema). Å sende inn en søknad  uforpliktende og helt kostnadsfritt for deg, og du kan når som helst takke nei til et eventuelt tilbud eller avslutte prosessen.

Hva er fordelene ved refinansiering

Det er flere mange forbundet med refinansiering med sikkerhet i bolig. I tillegg til lavere renter og kostnader spart ved færre gebyrer, får man bedre oversikt over sin personlige økonomi.

Ved refinansiering med sikkerhet i bolig samles alle disse små lånene til et større lån, med kun én månedlig faktura. Bakes lånene inn i boliglånet, slipper man som regel å tenke på å betale hver måned, da de fleste har nedbetaling av boliglån som  automatisk trekk i nettbanken. Det blir da enklere å ha oversikt over faste månedlige utgifter, og eventuelt om man har råd til å betale mer noen måneder.

I tillegg vil refinansiering med sikkerhet i bolig for enkelte kunne føre til at man kan unngå en situasjon hvor boligen blir tvangssolgt fordi man får tilfredsstilt kravene fra kreditorer. Refinansiering med sikkerhet i bolig kan også føre til at man får slettet betalingsanmerkninger og inkassosaker.

Hvem kan søke om refinansiering med sikkerhet i bolig?

For å kunne søke om refinansiering med sikkerhet i bolig må du være norsk statsborger over 18 år. Du må også ha en fast inntekt. I tillegg må du kunne stille din egen eller andres bolig eller eiendom som sikkerhet for lånet.

Du kan søke om refinansiering med sikkerhet i bolig selv om du har pågående inkassosaker og betalingsanmerkninger. Vi jobber tett med banker som har spesialkompetanse i saker hvor personer er i en svært vanskelig økonomisk situasjon. Etter å ha refinansiert med sikkerhet i bolig finnes det muligheter for å få slettet betalingsanmerkninger og innfridd inkassosaker.

I tillegg vil månedlige utgifter i form av avgifter og renter reduseres. Dermed blir økonomien i de fleste tilfeller friskmeldt, slik at man kan hodet over vann, unngå tvangssalg, og på sikt flytte lånet tilbake i en ordinær bank.

Hva er forskjellen på forbrukslån og refinansiering?

Ved forbrukslån får du utbetalt lånebeløpet direkte på konto og du kan bruke pengene til akkurat det du vil, enten det måtte være oppussing, ferie, studier eller rent forbruk.

Ved refinansiering med pant eller sikkerhet i bolig vil lånebeløpet brukes til å innfri eksisterende kreditter og smålån, og banken utbetaler lånebeløpet direkte til bankene du har lånene dine hos i dag. Dette skjer uten at du som lånetaker trenger å foreta deg noe. Dette gjør prosessen til en trygg affære for deg som søker, fordi du trygt kan forsikre seg om at banken rydder opp og at alt går riktig for seg.

Hva koster det å refinansiere med pant i bolig?

Å sende en søknad om refinansiering med sikkerhet i bolig via oss er gratis og uforpliktende. Hvilken rente du vil få på lånet etter refinansieringen vil avhenge av din personlige økonomi.

Emner: Personlig økonomirefinansiering med sikkerehet i boligpant i bolig

Se også:

Lån med sikkerhet og pant i bolig

10 tips til bedre økonomi

Slik får du lån med betalingsanmerkning

Står du fast? Ring oss på 404 56 333 – vi hjelper deg!

Ring 404 56 333 for rådgivning

Vil du fylle ut søknaden senere?

Opplysningene behandles sikkert og trygt. Du samtykker til at Finanstipset kan behandle dine personopplysninger
som beskrevet her.