Gjeldsrådgivning for deg med høy gjeld

Refinansiering med betalingsanmerkning

Sliter du med høy gjeld? Merker du at du begynner å miste kontrollen over økonomien? Kanskje har du tatt opp forbruksgjeld eller kredittkortgjeld som belaster økonomien ekstra i form av høye renter og gebyrer? Kanskje du til og med har regninger som har gått til inkasso og fått betalingsanmerkninger? Gjeldsrådgivning kan hjelpe deg på veien til å få orden på dine gjeldsproblemer.

Oppsøk gjeldsrådgivning før problemene forverrer seg


Da bør du oppsøke gjeldsrådgivning før tingene blir verre. Dersom du bare lar det skure og gå og ikke får orden på problemene, kan dine personlige økonomiske problemer føre til at du kan miste både hus og hjem, tvungen lønnstrekk og du kan bli nektet basis tjenester som strøm og mobilabonnement.

En gjeldsrådgiver kan hjelpe deg med å gjenoppta kontrollen over økonomien og få tingene på rett spor.

Hva skjer i forbindelse med gjeldsrådgivning?

En gjeldsrådgiver vil foreta en analyse av din økonomi. Dette innebærer en gjennomgang av din gjeld, dine lønnsutbetalinger og eventuelle andre inntekter, samt eventuelle inkassosaker. Målet er å finne tiltak som er realistiske å gjennomføre for å komme ut av uføret. Jo raskere du oppsøker gjeldsrådgivning, jo enklere blir det som regel.

Hvilke tiltak kan settes i gang for å komme ut av uføret?


Hvilke tiltak som er aktuelle vil variere fra person til person.
Å kvitte seg med dyr kredittkortgjeld og forbruksgjeld vil ofte være en begynnelse for å bli kvitt gjeldsproblemer. Siden slike lån har så høye renter og gebyrer, vil det være svært lønnsomt å samle eller kvitte seg med slike lån.

Eier man hus eller leilighet og har betalt ned noe på lånet, kan dyr forbruksgjeld bakes inn i huslånet til en mye lavere rente.

Har man ikke huslån, kan man samle smålån til et større forbrukslån med lavere rente og bedre betingelser. Dette kalles refinansiering.

Du kan lese mer om refinansiering og refinansiering med betalingsanmerkninger her.

Slik vil man kunne frigi midler og få romsligere økonomi slik at det blir lettere å betale det man skylder.


Hvis man skylder mye penger til mange kreditorer, gjelder det å gå til en avtale med disse slik at gjelden kan nedbetales. Det vil ofte kreve en forhandling mellom partene. Eksempelvis kan man inngå avtaler med en eller flere kreditorer om nedbetaling over lengre tid. En gjeldsrådgiver vil kunne gå inn i saken på din side og støtte deg gjennom denne prosessen.
Når man har kommet frem til en avtale med kreditorene er det særdeles viktig at man holder sine løfter og forpliktelser. Dersom man ikke betaler i tide etter gjeldsordningens rammer, risikerer man at gjeldsordningen annulleres.


Har man inkassosaker gående og betalingsanmerkninger, vil disse kunne slettes så snart man betaler det man skylder.

Se også: Slik blir du kvitt betalingsanmerkninger

Står du fast? Ring oss på 404 56 333 – vi hjelper deg!

Ring 404 56 333 for rådgivning

Vil du fylle ut søknaden senere?

Opplysningene behandles sikkert og trygt. Du samtykker til at Finanstipset kan behandle dine personopplysninger
som beskrevet her.